Играта допринася за психомоторното развитие на децата, с нейна помощ те успяват да подобрят знанията си и да дадат воля на въображението си по забавен начин.

Създаването на специална детска площадка точно във вашия дом ще бъде идеалният начин да помогнете на малките да използват енергията си по положителен начин. Тъй като детската площадка е на закрито, вие никога няма да зависи от времето, когато става въпрос за забавление с вашето дете или деца. Открийте в тази статия най-полезните съвети и най-креативните идеи за създаване на закрита детска площадка!

Съдържание:

  1. Проектиране на закрита детска площадка – важни съвети, които трябва да имате предвид
  2. Обособяване на закрита детска площадка според възрастта
    1. Обособяване на детска площадка за малки деца до 3 години - дейности за психомоторно развитие
    2. Закрита площадка за деца над 3 години - какво иска дете в предучилищна възраст?
  3. Идеи за дизайн на вътрешна детска площадка - създайте рай за най-малките
    1. Площадка за игра с малки животни
    2. Диско тема
    3. Супергерои
    4. Принцеси - любимата тема на малките момичета

Проектиране на закрита детска площадка – важни съвети, които трябва да имате предвид

Първият важен аспект, който трябва да се вземе предвид при изграждането на закрита детска площадка, е безопасността. Независимо дали говорим за много малки деца или над 3 години, площадката трябва да бъде проектирана така, че да е безопасна, а не просто забавна. Затова на закрито се препоръчва използването на специален под или меки килими, така че децата да не се ударят, ако паднат.

В същото време се уверете, че избраните мебели нямат остри ръбове, които могат да причинят наранявания. В зависимост от възрастта на детето, пространството и избраните играчки трябва да бъдат адаптирани. Внимателно прочетете препоръките на производителите относно подходящите играчки за всяка възраст. Важно е мебелите да са добре закрепени към стената и в стаята за игра да има възможно най-малко контакти и кабели.

Друг важен аспект при обзавеждането на вътрешната детска площадка е изборът на тема. Децата са във възторг от цветовете, интересните форми и анимираните герои. Детската площадка трябва да е приказка, вълшебен свят, в който малките да развиват своето въображение и двигателни умения. Не се страхувайте да изберете най-веселите и цветни мебели, плюшени предмети или играчки в темата на стаята. Някои популярни варианти за стил на дизайн на закрита детска площадка са: сафари животни, подводни създания, плюшени мечета, супергерои или принцеси.

Дизайн на вътрешна детска площадка - детска стая, детски играчки, играчки, детска площадка - babymatters.ro

Пространството може да бъде проблем за много родители, когато решат да създадат специално място за игра за най-малките. Може да бъде в стаята на детето, в хола, под стълбите, в гаража или на балкона. Ако пространството е ограничено, има възможност да се организират няколко детски площадки в различни стаи. Например, в случай на по-големи проекти, зона може да бъде създадена в стая с много по-малки, ежедневни играчки, като например дървени играчки или специфични за възрастта интерактивни играчки . А в детската стая вътрешна детска люлка може да се позиционира до басейн с топки, къща от приказките или друга творческа идея, която би заела повече място.

Тъй като е важно малчуганите да открият своите страсти навреме, уверете се, че в пространството за игра ще има елементи за рисуване, рисуване, музикални инструменти или играчки за изграждане. Сигурно знаете колко много децата обичат да рисуват по стените, затова едно много добро и креативно решение е използването на специална миеща се боя тип дъска върху поне една стена.

Обособяване на закрита детска площадка според възрастта

Детската площадка в къщата е идеална, когато времето навън пречи на забавлението на малките. Както споменахме по-рано, подреждането на закритата детска площадка трябва да бъде съобразено с възрастта. Всяко дете преминава през различни етапи на развитие и изборът на играчки и занимания определено трябва да бъде обмислен така, че да допринесе за еволюцията на мъничето.

Обособяване на детска площадка за малки деца до 3 години - дейности за психомоторно развитие

Новородените всъщност няма да имат къде да играят, но можете да декорирате стаята им както искате и да закачите различни декорации на тавана, за да привлечете вниманието им. В креватчето можете да поставите различни меки играчки за гушкане и играчки, подходящи за възрастта. Друг вариант за бебета е да играят на интерактивни матраци , оборудвани с визуални и тактилни стимули. Те могат да бъдат разположени навсякъде и стимулират уменията за концентрация и развиват въображението.

Дизайн на вътрешна детска площадка - бебета, бебешка площадка, подложка за занимания за бебета, играчки за новородени - babymatters.ro

След 6-месечна възраст децата започват да проявяват желание за игра и общуване с родителите и околната среда. Между 7 и 12 месеца детето преминава през няколко важни момента като заставане на дъното, произнасяне на първите срички и прохождане. През това време бебето се превръща в истински изследовател, а предметите за катерене, независимо дали са импровизирани, от възглавници например, ще го забавляват чудесно. За допълнителна безопасност можете да изберете оградена зона. В подреждането на вътрешната детска площадка можете да включите геометрични елементи от гъбени препятствия, тунели или басейн с топки. Тъй като малките откриват света с 5-те сетива и тепърва се учат да ги използват, сензорните таблети са много подходящи, както и други играчки или Монтесори занимания.

Подреждане на детска площадка на закрито - детска площадка, детски дървени играчки, детски играчки - babymatters.ro

Детето на 1-2 години ще се радва да изпълнява дори прости дейности за развитие на умения, като преливане на вода от една чаша в друга. Можете да поставите детската площадка на закрито със специален градски килим заедно с играчки за сортиране, пъзели и машини за бутане/дърпане. Освен това не забравяйте да му отделите специално място за рисуване или рисуване. Forte useful е маса за деца, където те могат да извършват творчески дейности, като игра с пластилин или рисуване с пръсти.

След 2-годишна възраст детето вече може да се занимава с много дейности и спортове като плуване или танци. Препоръчително е да играете на открито колкото е възможно повече, а покупката на детска триколка е идеална след тази възраст. Взаимодействието с другите деца също има важна роля за развитието и е добре да правите колкото се може повече разходки навън с малкото. Броят на играчките и възможностите за създаване на детска площадка в къщата се увеличават значително на тази възраст, защото можете да разберете какво иска детето.

Инсталирането на висяща люлка в къщата е много креативна идея, подходяща за деца и бебета. Не е необходимо да имате двор, за да пренесете на децата си забавлението, предлагано от люлка или пързалка на закрито. Ако мястото позволява, пързалка с басейн с малки топки ще се превърне в основна атракция в детската стая.

Закрита площадка за деца над 3 години - какво иска дете в предучилищна възраст?

Подреждане на вътрешна детска площадка - детска площадка, играчки за предучилищна възраст, детски играчки, кухня за играчки - babymatters.ro

Детето в предучилищна възраст или детето на възраст между 3-6 години е на етап, в който се развива много както физически, така и психически. Това е моментът, в който се развива фината моторика, като децата са още по-привлечени от всичко, свързано с изкуство или педантични дейности. Детето в предучилищна възраст развива много способността си за мислене, на тази възраст то вече може да помни имена, адреси, песни и стихове. Така той определено започва да изразява желанията и предпочитанията си. Когато подреждате вътрешното детско пространство, можете да вземете предвид любимия герой на вашето дете, животното, което предпочита

t или цвета, който мъничето обожава.

Ако има по-голяма склонност към изкуството, той използва различни креативни дъски за рисуване в декорацията на стаята, за да стимулира паметта, вниманието и артистичния дух. Пъзелите също са добър начин да забавлявате малките и да ги занимавате. Децата обичат да вършат дейности, които виждат при родителите си, така че къща с истории, кухня с играчки, медицински комплект или всяка друга любима работа може да бъде интегрирана във вътрешната детска площадка. Детето, което е привлечено от спорта, се нуждае от игрална зона, където няма да скучае, богата на препятствия, лабиринти и занимания, които продължават по-дълго. В стаята няма как да липсва шатра, тъй като тя има както декоративна, така и практична роля, като е място за почивка на детето.

Идеи за дизайн на вътрешна детска площадка - създайте рай за най-малките

Когато става въпрос за създаване на закрита детска площадка, трябва да проявите креативност. За хармоничен дизайн и харесване на малчуганите е добре да се установи тема. По този начин цялото пространство ще предаде история, която мъничето ще открие, докато играе. Вдъхновете се от тези идеи за дизайна на пространството за игра на вашето дете!

Площадка за игра с малки животни

Ако вашето мъниче обича животните и се радва, когато влиза в контакт с тях, обособяването на игралната му зона в тази тема със сигурност ще го направи щастливо. Късметът се дължи на факта, че децата като цяло са привлечени от животните, особено малките, и поради тази причина на пазара има доста голямо разнообразие от играчки и предмети с тази тематика. Говорим за стая, така че първо избираме тапетите и килима. Изборът е прост, тапет, който илюстрира природата по различни начини: джунгла, ферма, природни елементи като листа, дървета или дори малки животни. Папката може да бъде зелена, кафява или пълна с елементи, свързани с темата: животни, конкретни плодове, растения, цветя и др.

В зависимост от възрастта, можем да обособим стаята с няколко сензорни зони, косми, имитиращи животинска козина, различни видове кора и растения. Таванът може да има вмъкнати светодиоди, така че когато е тъмно, да се превръща в небе, пълно с мигащи звезди. Разбира се, освен тези елементи трябва да съществуват и незаменимите играчки. Те ще бъдат избрани според темата и в същото време музикална зона, която имитира звуците, издавани от животни, е много вероятно да зарадва децата.

Вътрешно подреждане на детска площадка - детска площадка, детски мебели, мебели за детска стая, детско легло - babymatters.ro

Диско тема

И ако все пак споменах музикалната област, много е важно да знаем, че както възрастните обичат музиката, така и децата. Затова, ако детето е по-развълнувано, танците са много добър начин да изразходвате енергията му. Музиката развива хората културно и социално и ако включите танца в това уравнение, детето има много здравословно и забавно преживяване.

В зала, посветена на танци и музика, могат да се забавляват както деца, така и възрастни. Избирайки тази тема за пространство за игра, можете да добавите и инструменти, те могат да бъдат там в първата фаза за забавление, а по-късно да предизвикат неподозирани страсти от страна на малките. За щастие, тази тема е дори по-популярна от тази на животните и можете да украсите стаята с толкова много елементи, свързани с полето, като: цветни светлини, светлини, които пулсират в ритъма на музиката, цветни тапети и тематични килими, може би дори диско топка. За най-малките има специални постелки, където могат да научат различни танцови движения, постелки, които със сигурност ще бъдат забавни и за родителите.

Дизайн на закрита детска площадка - детска стая, музикални инструменти, детски музикални инструменти, детски играчки - babymatters.ro

Супергерои

Особено в случая с момчетата, супергероите са видни герои в детството. Супергероите стават модели, които всички деца се опитват да имитират и тъй като няма да могат да го направят чрез супер сили, те ще се опитат, разбира се, чрез личността. Много е важно да насочите вниманието на детето към положителните герои, за да възпитате у него правилните ценности още от самото начало. Всяко отделно дете има любим супергерой и всяко има различна история. Така че, в зависимост от неговия произход и история, можете да конфигурирате стаята на малкото.

Например, ако Супермен е избраният герой, защото той идва от друга планета, можете да украсите стените с области, които принадлежат на вселената или може би със снимки на голям град, като измисления град Метрополис, който героят защитава. А в случая със супергероите има огромно разнообразие от декоративни елементи, които могат да ви помогнат да подредите стаята на детето точно както то иска. Костюмът е може би мечтата на всяко дете, защото как иначе по-добре да се поставите на мястото на героя, ако не като облечете неговите дрехи. Можете да организирате малки маршрути през стаята, като по този начин имитирате препятствията, които един супергерой трябва да преодолее. Оръжията играчки трябва да се избягват, но ако са възможно най-цветни и безопасни за детето, може да се направи компромис.

Принцеси - любимата тема на малките момичета

Ако по-рано говорихме повече за момчетата, този път вниманието ще бъде насочено към момичетата и героите, които прегръщат. По принцип малките момичета също имат супергерои, но въплъщават малко по-весели и нежни герои, като: феи, русалки, животни в различни форми, но всички имат доста обща характеристика, титлата принцеса. Момичетата все още обичат тази концепция и я развиват до юношеството. Поради тази причина, ако декорирате пространството за игра под тази тема, няма да сгрешите.

Дори и да е леко клиширано в това отношение, розовото все още е цветът на принцесите. Място за игра, посветено на принцеса, има леко елегантен вид, но трябва да е забавно в същото време. Поради тази причина музиката не бива да липсва в живота на една принцеса. Принцесите винаги са облечени и е разбираемо, че е необходимо да има зона за грим и рокли. Не забравяйте специфичните играчки: къщата за кукли, която имитира замък, кукли с принцове и принцеси, зона за рисуване (защото принцесите винаги имат артистична страна) и мебели, които имитира формата на замък или може би дори кон. Що се отнася до плюсовете, еднорог определено ще бъде незаменим в пейзажа.

Дизайн на вътрешна детска площадка - детска площадка за момичета, стая за момичета, детска площадка за принцеси, детска стая за принцеси - babymatters.ro