Бебешките продукти, от залъгалки и храна, до дрехи, черупки и столчета за кола, често са стресиращ фактор за младите родители. Желанието да закупите най-добрите артикули за вашето бебе е естествено, но широката гама от опции, без набор от критерии за избор, може да ви постави в затруднение.

Най-добрите креватчета за бебета не винаги се намират лесно. Именно поради тази причина и тъй като попада в категорията на стоките от първа необходимост, които трябва да избирате много внимателно, тук ще намерите най-добрите артикули, за да можете лесно да изберете идеалното легло.

Съдържание:

  1. Най-добрите кошари за бебета - ТОП 3 класация
  2. Как избирате най-добрите креватчета за бебета?
  3. Марки, препоръчани от Babymatters.ro
    1. Марка ITALBABY
    2. Марка BABY MATTERS
  4. Как да използвате кошарата за бебета?
  5. Често задавани въпроси и отговори за бебешки креватчета

Най-добрите кошари за бебета - ТОП 3 класация

Топ от най-добрите кошари за бебета е отлична отправна точка при избора на правилния продукт. При сравнение по-лесно ще определите кои функции са важни за вас и ще направите най-добрия избор за вас и вашето мъниче.

Продукт ДЕТСКО ЛЕГЛО ITALBABY MATISSE
ЛЕГЛО ITALBABY POPSTAR
ЛЕГЛО ДИДИ BABYMATTERS

ДЕТСКО ЛЕГЛО ITALBABY MATISSE, БУТИКОВА КОЛЕКЦИЯ, ИЗРАБОТЕНО ОТ МАСИВ БУК - BIANCO-CHOCO - babymatters.ro

Детска кошара ITALBABY POPSTAR TRENDY КОЛЕКЦИЯ ЗА ДЕЦА ОТ БУК - babymatters.ro

ДЕТСКО ЛЕГЛО BABYMATTERS DIDI, ОТ МАСИВ, 120X60 СМ, С ЧЕКМЕДЖЕ - babymatters.ro

относно

Детската кошара ITALBABY MATISSE е премиум продукт, изработен от масивна букова дървесина, с приветлив, но издръжлив и безопасен дизайн.

Той е специално създаден, за да бъде възможно най-лесен за използване и регулиране, така че да отговаря на нуждите на вашето бебе, докато расте.

Бебешко креватче ITALBABY POPSTAR е част от колекция, в която освен безопасността и издръжливостта, е наблегнато и на дизайна, като релефните декорации внасят допълнителна нотка елегантност.

Не е пренебрегната и практичността, като кошарата е снабдена с просторно чекмедже, предназначено да съхранява всички най-необходими вещи.

Детската кошара BabyMatters Didi е специално проектирана да отговори на нуждите от безопасност и комфорт на най-малките.

Това е висококачествен продукт, с атрактивен дизайн и вентилационна система, специално проектирана за спокоен и спокоен сън на вашето мъниче.

Това е модерен, но достъпен продукт, чрез който можете да осигурите на бебето сигурно пространство, оптимално за развитие.

плюсове

Страниците са плъзгащи се, с възможност за Co-Sleeper: използвайки го като продължение на вашето легло, бебето ще се чувства по-близо до вас и ще има по-спокоен сън;

Предвидена е с просторно чекмедже, идеално за съхранение на вещи, необходими на бебето;

Комплектът от 4 въртящи се колела прави преместването бърза и лесна операция;

Матракът е ортопедичен и се регулира в 2 позиции на височина;

Силиконовите ръкавчета в края на страните гарантират защитата на мъничето;

Конструкцията е масивна, изработена от масивна букова дървесина: плътна, издръжлива и издръжлива.

Снабдена е с 4 въртящи се колела, които улесняват преместването, според нуждите;

Можете да го използвате дългосрочно, тъй като има възможност за регулиране на две нива на височина: 0 - 6 месеца и 6 месеца - 5 години;

Рамката на леглото е ортопедична, а ламелите са от масивна нелакирана букова дървесина, което позволява добра вентилация на матрака.

Страните на кошарата са покрити с допълнителна силиконова защита, която може да облекчи болката във венците, предпазвайки дървото от повреда при многократно ухапване.

Има три нива на фиксиране на опората, специално проектирана да се сваля с израстването на детето, така че да не се налага незабавно закупуване на нов продукт;

Стъпалата са подвижни и могат да се свалят, когато бебето стане по-голямо, за да може да влиза и излиза от креватчето само и безопасно;

Има достъпна цена в сравнение с други продукти от същата категория;

Снабдена е с чекмедже, идеално за съхранение на множеството вещи, необходими на бебето.

минуси

Матракът се закупува отделно;

Тъй като е продукт от масивно дърво, цената ще бъде по-висока в сравнение с други продукти в същата категория.

Пакетът не включва матрака;

Цената е по-висока, в сравнение с продукти от същата категория, но различни материали.

Матракът не е включен;

Не е изцяло дървена, но има и елементи от MDF или агломерирани плоскости;

Максималното допустимо тегло е 15 кг.


Вижте цената ТУК Вижте цената ТУК
Вижте цената ТУК


Как избирате най-добрите креватчета за бебета?

Има няколко параметъра, според които трябва да изберете креватчето, за да сте сигурни, че вашето бебе почива в оптимални условия за хармонично развитие. Сред основните характеристики са материалът, от който е изработена кошарата, нивата на безопасност и гъвкавост, размерите и устойчивостта на продукта като цяло, но комфортът, дизайнът, лекотата на почистване и не на последно място покупката и разходите за поддръжка могат да бъдат също толкова важни.

  1. Решете за материала. Бебешките кошари се изработват от различни материали и комбинации от материали: дърво, метал, пластмаса и др. Всеки от тях има предимства и недостатъци и първата стъпка е да видите кои са аспектите, които са най-важни за вас и да изберете според тях.

    По-точно дървеното креватче ще се мести по-трудно, защото е по-тежко и няма гъвкавост. Въпреки това е по-издръжлив и ако смятате, че ще имате повече деца, можете да гледате на него като на инвестиция. От друга страна, пластмасов продукт, вероятно сгъваема кошара , има предимството на мобилност: ще ви бъде много по-лесно да го местите от една стая в друга, ще можете да го вземете със себе си на път и така включен, но няма да бъде също толкова стабилен.

    Не на последно място, дървото е естествен материал и стига да не е боядисано или лакирано с токсични вещества, то е много по-здравословно за вашето бебе в сравнение с пластмасовата кошара.

  2. Оценете нуждите си. За някои хора кошарата трябва да е сгъваема или лека, за да може лесно да се транспортира или мести, защото има периоди, когато детето се гледа от други хора или семейството пътува много. Има и родители, които искат издръжливо и стабилно креватче, защото имат по-енергично или неспокойно дете. Така че, помислете кои сме ниевашите желания и ги използвайте като отправна точка.

  3. Размери. Изхождайки от вашите нужди, ще можете да прецените оптималните размери: по-голямо, по-малко, по-широко или по-тясно легло и т.н. Освен това, ако имате определено място, където знаете, че ще го поставите, направете размери предварително, за да не закупите неподходящ продукт.

  4. Стабилност на конструкцията. Кошарата трябва да е безопасна за мъничето, затова е важно материалите да са непокътнати, без дефекти, и да няма остри или абразивни места, където бебето може да се удари.

  5. Комфорт и естетика. Обърнете специално внимание на матрака: той трябва да има размерите, препоръчани от производителя на кошарата, и да е с най-добро качество. През първите месеци от живота детските тела са крехки и е добре матракът да е твърд, за да не повлияе негативно на растежа и развитието на бебето. Не на последно място, можете да изберете да персонализирате кошарата, с различни модели или цветове, така че да хармонира с дизайна на стаята, в която ще бъде поставена.

Разбира се, бюджетът е важен фактор, който не можете да пренебрегнете, но някои характеристики са от съществено значение за безопасността на мъничето и вашето спокойствие, така че в тяхна посока е по-добре да не правите компромиси.

Не на последно място, препоръките за бебешка кошара от семейството и приятелите са полезни и е добре да ги вземете предвид, но внимавайте да изберете продукт, който е това, от което се нуждаете, независимо дали става въпрос за издръжливост, пълен комфорт или специфичен дизайн.

Следователно няма добро универсално креватче. Всяко семейство и всяко бебе е уникално и има отлични продукти, перфектни индивидуално, но без да можем да обсъждаме една и съща кошара за бебета, перфектна във всички случаи.

Марки, препоръчани от Babymatters.ro

Най-доброто бебешко креватче е преди всичко безопасно и удобно за мъничето. Има марки, които освен за тези аспекти са помислили и за естетичен дизайн, с висококачествени материали и възможност за регулиране на кошарата така, че да отговаря точно на нуждите на бебето в даден момент. Това са премиум марки, на които винаги можете да разчитате и които Babymatters.ro доближава до вас.

Марка ITALBABY

Italbaby е марка, която ви предлага продукти за бебета с най-високи стандарти: както безопасност, така и дизайн. Продуктите на Italbaby са произведени в Италия и тествани, за да ви предложат гаранция за превъзходно качество, като са сертифицирани с европейския стандарт EN716.

От 1983 г. досега Italbaby продава едни от най-добрите продукти за бебета: от кошари и столчета за кола до играчки и дрехи.

Престижът на марката е оправдан от грижата за бебетата, произтичаща от избора на марката: използваните материали са нетоксични, щадящи нежната бебешка кожа, безопасността и комфортът на децата винаги са на първо място. Освен това Italbaby има креативен подход, като дизайнът на продуктите е уникален и персонализиран.

Марка BABY MATTERS

Baby Matters е марка, към която можете да се обърнете с увереност, когато искате достъпни първокласни продукти за вашето бебе. Сред най-добрите продукти на марката са бебешките кошари, а зад тяхното качество стоят грижата и любовта към най-малките, две основни ценности за тази марка.

Освен това Baby Matters се опитва да предложи достъпни цени, за да позволи на възможно най-много родители да закупят първокласни продукти за своите бебета, така че те да се развиват хармонично и безопасно.

Как да използвате кошарата за бебета?

Използването на кошарата по принцип е интуитивно, но е необходимо да следвате няколко стъпки, за да бъде изживяването безопасно и в същото време приятно, без излишни проблеми.

Монтиране на кошарата. Много е важно да се уверите, че частите са монтирани правилно, че нито една от основните конструкции не липсва и че няма дефектни компоненти. На редовни интервали след първото използване проверявайте кошарата, за да се уверите, че всички компоненти, особено движещите се елементи (винтове, например), са на мястото си.

Избор на матрак. Може би дори по-важен от самата рамка е матракът. Има две посоки, в които трябва да гледате при избора си: първо се уверете, че размерите съвпадат с тези на кошарата, за да няма места, които да създават опасности за бебето. Второ, потърсете твърд, ортопедичен матрак, който осигурява възможно най-добрата позиция за сън. Би било идеално да поставите водоустойчива защитна среда между стаята и бебето, за да предотвратите течове и да поддържате хигиенична среда за сън.

Позициониране в стаята . Изберете подходящо място за детското легло. Трябва да се избягват места в близост до прозорци, електрически кабели и източници на топлина или климатици. Вземете предвид и нуждите на бебето. Ако забележите дискомфорт по време на сън, проверете дали кошарата не е твърде близо до източник на топлина, дали светлината е твърде силна и т.н. Често малките се опитват да ви съобщят своите нужди и вие се нуждаете само от малко внимание, за да усетите какво можете да направите, за да ги направите по-добри.

Наблюдение на бебето. Дори креватчето да е монтирано правилно и да е специално проектирано да държи мъничето в максимална безопасност, през първите месеци от живота бебетата са много по-чувствителни и крехки и когато се слагат да спят в креватчето е важно да се направи уверете се, че е достатъчно просторно, че позицията на мъничето е правилна, че позиционирането на креватчето в детската стая е оптимално. След това, докато расте, наблюдавайте поведението му, за да сте сигурни, че няма да намери начин да стане от креватчето без надзор.

Почистване и дезинфекция. Освен, че би било идеално, когато купувате такъв тип продукт, да сте сигурни, че боята или лакът отговарят на европейските стандарти в материята и не са вредни за мъничето, също толкова важно е цялостното и периодично почистване. Освен прането на бельото и различните калъфи, проветрявайте добре матрака и не забравяйте да го почиствате с подходящи препарати, включително самото дърво или пластмаса.

Отглеждането на бебета е удоволствие, но и огромна, понякога стресираща отговорност. Ето защо, избирайки първокласни продукти, направени с грижа и внимание, вие ще можете да се насладите на всички красиви моменти заедно с най-малките, знаейки, че те се чувстват комфортно и че са в безопасност.

Източници на снимки: babymatters.ro, pexels.com

Често задавани въпроси и отговори за бебешки креватчета

1. Коя е най-добрата кошара за бебета?
Има две основни категории бебешки кошари: дървени и комбинация от метал и МДФ. Най-добри са тези от дърво, защото дървото е естествен, издръжлив и много по-устойчив материал, следователно и по-безопасен. Въпреки това, ако имате нужда от мобилен продукт, можете да се обърнете към сгъваема кошара , изработена от други материали, като дървото е тежко и негъвкаво.
2. Кога трябва да започна да използвам бебешко креватче?
Кошарата трябва да е подготвена още при раждането на детето, тъй като през първите години от живота то има нужда от много повече сън, за да се развива. Бебешката кошара е специално проектирана да създаде безопасно и комфортно пространство за сън на най-малките, страничната защита предотвратява падане при резки движения по време на сън, което обикновеното легло не може да направи.
3. Къде трябва да се постави бебешката кошара?
Оптималната зона за поставяне на кошарата е безопасна, тиха и лесно достъпна за вас. Избягвайте пряко излагане на слънце, източници на топлина или въздушни течения, независимо дали е студено или горещо. Не поставяйте кошарата близо до прозорец или електрически кабели. Не на последно място, уверете се, че пространството, където сте поставили кошарата, т.е. стаята на детето , има оптимална температура за съня му (20-22°C).
4. Кое е най-важното нещо за бебешката кошара?
Има някои съществени характеристики при избора на правилната кошара, съобразена с вашите нужди: стабилност, устойчивост, материалът, от който е направена, размерите, дали е регулируема или не, вида на използваната боя или лак, както и качеството на матрака.
5. Поне използваш бебешка кошара втора употреба?
Ако проверките покажат, че продуктът е безопасен и няма повреди или проблеми със стабилността, да, можете да го използвате. По-специално, дървените легла могат да се използват повторно, като се има предвид, че материалът, от който са направени, е издръжлив и устойчив. Той обаче замества матрака, за да осигури хигиенична среда за сън на бебето.
ЧЗВ