Моментът, в който станете родител, определено е вълшебен, а ако сте сред късметлиите, току-що станали родители на близнаци, магията се удвоява. Приспивни песнички и приказки, вечери изпълнени с радост и игра, релаксиращи разходки сред природата с половинката ви и двете малки чудеса, които току-що са се появили на бял свят. Нищо не звучи по-добре от това, нали?

Въпреки това, въпреки че бебето е един от най-красивите подаръци, които човек може да получи от Вселената, „работата“ на родителството включва и голяма отговорност, особено ако имате не само едно, а две деца. Един от основните аспекти, които претърпяват значителни промени, след като станете родител, е разходният бюджет, тъй като оттук нататък е необходимо да се вземат предвид нуждите на двете малки, които навлязоха в живота ви. В повечето случаи в такива ситуации родителите поставят собствения си комфорт на второ място в полза на комфорта и безопасността на малките. Това обаче не е задължително да е вашият случай – ако направите правилните инвестиции, в точния момент, ще можете да се радвате на нещата, купени за малките, докато пораснат, а защо не, ще можете използвайте ги дори в бъдеще, ако планирате да имате повече деца.

Като казах това, един от аксесоарите, без които не можете, когато станете родител на близнаци, е количката за транспорт и разходка. Затова, ако търсите висококачествена количка, специално предназначена за близнаци, на която да се радвате дълго време оттук нататък, продължете да четете статията, която съм подготвил за вас. Тук ще можете да откриете както някои топ продукти и марки, които можете да изберете, така и различни препоръки относно аспектите, които трябва да вземете предвид при избора на двойна количка за близнаци, но и относно начина, по който можете да използвате такава продукт по най-ефективния начин.

Съдържание:

  1. Най-добрата количка за близнаци - рейтинг ТОП 3
  2. Как избирате най-добрата двойна количка за близнаци?
  3. Марки, препоръчани от Babymatters.ro
    1. Марка BABYZEN
    2. Марка Britax Römer
    3. Марка Cavoe
  4. Как да използваме и поддържаме двойната количка за близнаци?
  5. Често задавани въпроси и отговори за количката за близнаци


    Най-добрата количка за близнаци - рейтинг ТОП 3


    Както вече разбрахте, една от съществените инвестиции, които трябва да направите като млад родител, е количката за разходка. Особено когато става въпрос за близнаци, е важно то да е достатъчно просторно и удобно, за да осигури както на малките, така и на вас релаксиращи и спокойни разходки. Ето най-добрите продукти, които препоръчваме:


    Най-добрата количка за близнаци - класация ТОП 3 - количка BABYZEN

    Най-добрата количка за близнаци - класация ТОП 3 - количка Britax Romer

    Най-добрата количка за близнаци - ТОП 3 класация - cavoe avec

    Продукт
    Двойна количка за близнаци BABYZEN YOYO² CONNECT с кора за кола
    Britax Romer B-Agile Двойна количка за близнаци
    Многофункционална двойна количка CAVOE AVEC
    относно

    Количката YOYO², един от най-новите продукти, пуснати на пазара от марката BABYZEN, е бебешка количка, която може да се трансформира в двоен модел с помощта на аксесоара YOYO connect, който трябва да закачите за рамата.


    Издържа тегло до 22 кг.


    С помощта на двете колички, включени в комплекта, можете да направите 5 различни комбинации, за да се насладите както на вас, така и на най-малките на максимален комфорт и безопасност.


    Не е тежък и се борави лесно.


    В сгънато състояние е с размери 52 x 44 x 24 см.


    Има спирачки на 4-те колела и 5 точков колан.


    Изработена е от водоустойчиви материали с UV защита.


    Подарява чанта за транспорт.


    Представлява кошница за съхранение, която издържа тегло до 5 кг.


    Пакетът включва и кора за кола.

    нормално; vertical-align: baseline;">Количката, специално проектирана за близнаци B-Agile Double, марка Britax Romer, е лесна за маневриране и много просторна двойна количка.


    Състои се от два стола тип раковина.


    Има регулируеми облегалки и може да се трансформира в кошара.


    Сгъваема е, а плотът е снабден с автоматично заключване.

     

    Предните колела са с възможност за заключване.


    Може да се използва с разглобяеми приемници за пътуване CLICK&GO.


    Има регулируема дръжка.


    Има размери 104 x 78 x 105 cm в отворено състояние и 31 x 72 x 78 cm в сгънато състояние.


    Издържа максимално тегло от 22 кг.

    Количката AVEC, която носи подписа на марката CAVOE, е количка, специално проектирана за близнаци, състояща се от две спортни седалки.


    Съвместим е със столчето за кола CAVOE 0 ISOFIX, но и с други марки, като Cybex, Avionaut или Maxi Cosi.


    Задният модул е ​​с регулируема височина.


    Седалките могат да се монтират както напред, така и назад.


    Може да се използва и с един стол.

    Столовете имат регулируеми опори за крака и облегалка и могат да се превърнат в кошари.


    Представлява високоефективна система за минимизиране на ударите по време на движение, за релаксиращи и релаксиращи разходки за най-малките.


    Представя сертификат EN 1888:2012


    В сгънато състояние има размери 39 x 60.5 x 130 cm, а в отворено състояние е с размери 123 x 60.5 x 124 cm (версия със спортна седалка) или 135 x 60.5 x 130 (версия с детска количка).

    Професионалист

    Кората на колата също е включена в пакета.


    Може да се използва както като обикновена количка, за моментите, когато излизате на разходка само с едно от децата, така и като двоен модел, за двете бебета.


    Издържа голямо тегло, до lот 22 кг, така че ще можете да го използвате дори в последните етапи от растежа на мъничето.


    Може да се използва на всякакъв вид терен.


    Приема се като ръчен багаж в самолета, така че лесно може да се използва и при пътувания.

    Издържа максимално тегло до 22 кг - следователно може да се използва дълго време и няма да е необходимо да инвестирате в друга количка.


    Благодарение на адаптерите можете да закачите и кош за новородено.


    Има регулируема дръжка и може да се управлява с една ръка, за допълнителен комфорт.

    Подходяща е за всякакви терени.


    Предните колела са оборудвани със система за застопоряване за движение направо.

    Срещу
    Цената е по-висока в сравнение с други модели.
    Мястото за съхранение е доста малко.
    Цената е по-висока спрямо другите модели спортни колички.

    вижте цената ТУК вижте цената ТУК
    вижте цената ТУК


    Как избирате най-добрата двойна количка за близнаци?

    Независимо дали имате две малки деца на една и съща възраст или току-що сте станали родител на близнаци, двойната количка определено е важна инвестиция. Цените на бебешките колички обаче не са никак ниски, а когато става дума за специални модели за близнаци, сумата, която трябва да инвестирате, може да нарасне доста.

    Как да изберем най-добрата двойна количка за близнаци

    Ето защо, за да избегнете сериозни допълнителни разходи, е важно да се документирате добре предварително и да сте сигурни, че инвестирате в продукт с най-високо качество, на който да се наслаждавате през целия период на растеж на малкото дете. Ето най-важните аспекти, които се препоръчва да имате предвид:

    • Универсалност

    Като се има предвид факта, че инвестицията не е малка, препоръчително е да изберете най-универсалните модели колички за близнаци, които можете да използвате възможно най-дълго и във възможно най-различни контексти. От тази гледна точка е от съществено значение да изберете количка, която издържа голямо тегло, полезна и при развитието на бебето. Също така, когато говорим за двойни колички, за най-спокойните и релаксиращи разходки както за най-малките, така и за вас, най-препоръчителни са реверсивните колички, чиято позиция на седалката може да се променя според предпочитанията (в ред, една до друга) - отстрани, с лице или гръб към вас и т.н.)

    • обработка

    По време на разходка не само комфортът на най-малките е от първостепенно значение, но и вашият като родител. Сигурни сме, че искате да имате най-релаксиращите и хармонични разходки с вашите малки съкровища, нали? Поради тази причина е важно да вземете предвид аспекта на маневреността, когато избирате правилната двойна количка за вашите нужди. Заложете на модели, които могат да се управляват само с една ръка, които ви предлагат възможност за блокиране на колелата за прав път, но и спиране възможно най-лесно. Също така, за да увеличите комфорта си по време на транспортиране, се препоръчва да изберете сгъваеми модели.

    • Размери

    Размерите са друг важен фактор, който трябва да вземете предвид, когато започнете да търсите перфектната количка за вас и вашите малки, особено ако домът ви не е много просторен или ако нямате много място за съхранение. От тази гледна точка най-препоръчителни са сгъваемите модели, които не заемат много място.

    • Спецификациите и аксесоарите, с които можете да оборудвате количката

    Когато се подготвяте да направите важна инвестиция, важно е да помислите за нейната доходност. В този смисъл, ако двойна количка с по-висока цена привлече вниманието ви, внимателно проверете нейните спецификации, но също така и аксесоарите, с които идва или с които е съвместима. Детска количка, към която можете да прикачите количка например, е от съществено значение за комфорта и безопасността на мъничето.


    Марки, препоръчани от Babymatters.ro


    Когато избирате правилната количка за вашите близнаци, важно е да се насочите към известни марки с дългогодишен опит в производството и маркетинга на бебешки артикули. По този начин вие ще имате гаранция за качеството и комфорта на най-малките, но и ще можете да сте сигурни, че ще се възползвате от закупения продукт дълго време от сега, докато бебетата ви надраснат етапа на количката и могат да ходят на собствените си крака. Ето най-добрите марки в областта, които препоръчваме!


    Марка BABYZEN


    BABYZEN е френска марка, основана преди повече от десетилетие, през 2009 г., и родена от желанието да направи целия процес на родителство по-лесен за новите родители от цял ​​свят. От 2021 г. той беше включен под шапката на норвежката компания Stokke, известна във всички краища на света с премиум артикули, посветени на родители и новородени.

    Марката е световно призната със своите иновативни и функционални продукти, но най-вече с революционната количка YOYO, която скоро след пускането си на пазара се превърна в един от любимите избори на родителите по целия свят. Любовта и отдадеността към децата, но и съпричастността към родителите са в основата на визията на BABYZEN и я отличават от други подобни марки в сферата.


    Марка Britax Römer


    Britax Römer е един от най-старите и най-известните марки в бранша, активни в областта на детските артикули от 30-те години на миналия век, когато започват да се продават първите предпазни средства за новородени в света. Един от най-известните продукти, които носят подписа на тази марка, е столчето за кола, пуснато за първи път на пазара през 1966 г. В момента Britax Römer предлага на пазара широка гама от артикули за деца, включително колички и транспортни аксесоари за автомобили или велосипеди.

    Разполагайки с производствена база в Лайпхайм, Германия, Britax Römer се гордее с европейския произход на продуктите, които носят неговия подпис и отговарят на всички западни стандарти за качество.


    Марка Cavoe


    Cavoe е сравнително нова марка на пазара, която започва своята дейност през 2020 г. в Полша. Фокусиран е върху производството на колички за новородени, а вдъхновението му е черпено от парижката елегантност и минимализъм - затова артикулите, носещи подписа на Cavoe, са не само обикновени транспортни артикули за най-малките, но и истински изящни елементи за родителите.

    В началото в офертата на марката можеха да се открият само два вида колички, но огромният успех, който постигнаха сред новите родители, доведе до разширяване на производствената линия с много други иновативни модели. В момента на пазара можете да намерите различни видове колички, носещи подписа на Cavoe, от семпли и минималистични спортни колички до артикули, специално проектирани за близнаци, съвместими с многобройни аксесоари за комфорта и безопасността на най-малките.


    Как да използваме и поддържаме двойната количка за близнаци?


    Фактът, че двойната количка е важна инвестиция за бъдещ или нов родител на близнаци, не е тайна. Качеството на продукта, който купувате обаче, не е единственото нещо, което трябва да имате предвид. Начинът, по който го използвате или поддържате, също е много важен. Какви аспекти трябва да вземете предвид, за да можете да се наслаждавате на новата си инвестиция възможно най-дълго, заедно с най-малките?

    1. Внимавайте с поддръжката

      Децата са много чувствителни към всичко, което ги заобикаля и все още нямат силен имунитет, особено през първите месеци от живота. Поради тази причина е важно ежеседмично да почиствате както седалката, така и аксесоарите, които използвате за количката. За целта използвайте разтвор от топла вода и органичен сапун и внимателно и деликатно изтъркайте всички текстилни части.

      Също така, за да запазите количката в оптимално състояние възможно най-дълго, се препоръчва периодично да проверявате елементи като колела, дръжки или спирачки. След дълъг период на интензивна употреба може да се наложи да направите някои корекции, като дълбоко почистване или смазване на колелата с малко специално масло.

    2. Осигурете комфорта на бебетата

      Когато сте родител, но особено когато сте родител на близнаци, стресовите моменти често могат да ви изненадат. Важно е обаче, дори когато сте уморени или бързате, да не забравяте, че безопасността на най-малките винаги е на първо място. Затова, преди да тръгнете на разходка с малките, уверете се, че и двата предпазни колана са затворени, а ако е слънчев ден, слънцезащитата е опъната и на двете седалки. Също така не забравяйте да вземете със себе си всички аксесоари, които може да ви потрябват на път - шишета за всяко бебе, памперси за смяна, любими играчки или дори преобличане, в случай че малките се изцапат.

      Въпреки че изборът на перфектната количка за близнаци може да изглежда сложен, ще видите, че нещата стават много по-прости, след като внимателно се информирате коя количка за близнаци да закупите и знаете какъв точно продукт имате нужда. Направете разумна инвестиция и се насладете на незабравими моменти на разходка с вашите малки съкровища!

    Източници на снимки: Pexels.com, Babymatters.ro

    Често задавани въпроси и отговори за количката за близнаци


    1. Кои аспекти са най-важни, когато търсите количка за близнаци?

      Когато започнете да търсите двойна количка за близнаци, важно е да имате предвид аспекти като максималното тегло, което издържа, размерите, лекотата на управление, но също така и прилежащите аксесоари, съвместими с нея.

    2. Как мога да изпера количката за близнаци?

      Ако закупената количка е със сваляща се текстилна част, можете да я перете в пералня, на програма за деликатни дрехи и с органичен препарат, който не е токсичен за мъничето. В противен случай пригответе разтвор от топла вода и сапун в купа и внимателно разтрийте мръсните зони или зоните, които искате да дезинфекцирате.

    3. Какви аспекти трябва да взема предвид, преди да изляза на разходка с малките?

      Преди да изведете малките на разходка, важно е да се уверите, че и двете бебета имат правилно закопчани колани, за да избегнете възможни инциденти. Също така, преди да излезете от вкъщи и ако моделът на количката ви позволява, можете да тествате няколко позиции за ходене на малките, за да видите коя е най-удобна за тях (напр.: седнало или легнало по гръб, лице в лице или до един на друг и т.н.)

    4. Мога ли да пътувам с двойна количка?

      Повечето от сертифицираните модели колички за близнаци могат да бъдат взети със себе си на пътуване като ръчен багаж . Това обаче зависи както от размера на избраната количка, така и от правилата, установени от всяка отделна авиокомпания.

    5. Какъв е най-добрият материал за двойна количка?

      Удобството и безопасността на най-малките са най-важни. Поради тази причина е важно да избирате продукти от водоустойчиви материали за дъждовно време, както и с UV защитен фактор, независимо от сезона.