Горната част на столчетата за кола за деца е истинска помощ за родителите, тъй като отговаря на необходимостта от идентифициране на идеалния продукт за бебета.

По време на пътувания с кола с малките, тяхната безопасност е съществен и често стресиращ фактор. За да имате спокойни пътувания, е важно да изберете подходящо столче за кола, което отговаря на всички стандарти за безопасност и всякакви лични изисквания, а в тази статия ще разберете какви са стъпките за постигане на тази цел.

Съдържание:

  1. Най-доброто столче за кола за деца - ТОП 3 класация
  2. Как да избера най-доброто детско столче за кола?
  3. Марки, препоръчани от babymatters.ro
    1. Марка CYBEX Platinum
    2. Марка ЧЕТВЪРТЪК
  4. Как да използвате детско столче за кола?
  5. Често задавани въпроси и отговори за столчето за кола за деца

Най-доброто столче за кола за деца - ТОП 3 класация

Горната част на столчетата за кола за деца може да бъде изработена по няколко критерия: от свързани с детето, до технически или дизайнерски. Така мненията за най-добрите столчета за кола за деца ще бъдат различни, защото и нуждите са различни.

Някои модели обаче са високо оценени както от родителите, така и от експертите по безопасност, като се считат за отлични варианти.

Ето 3 препоръки за детски столчета за кола, одобрени както от експерти, така и от родители:


детско столче за кола cybex platinum sirona day i-size plus - babymatters.ro

детско столче за кола cybex platinum anoris - babymatters.ro

детско столче за кола joie i-spin 360 - babymatters.ro

Продукт Детско столче за кола CYBEX Platinum Sirona Zi i-Size PLUS
Детско столче за кола CYBEX Anoris
Детско столче за кола Joie i-Spin 360°
относно

Столчето за кола CYBEX Platinum Sirona Zi i-Size Plus е специално създадено за деца на възраст между 0-4 години.

Има интегрирана основа, върти се на 360° и е изработена от иновативни материали.

5-точковата система на коланите, екстраергономичният характер и технологията за максимална безопасност правят преживяванията с най-малките много по-приятни.

Детското столче за кола CYBEX Platinum Anoris T i-Size ви позволява да пътувате безопасно с вашето мъниче, дори с лице напред, благодарение на специалната технология за въздушна възглавница.


Дори ако пътуването с гръб по посока на движението е по-безопасно, позицията не е най-щастливата за малкото, визуалният контакт е труден, а комфортът на детето като цяло е доста нисък.


Всичко това може да бъде избегнато с помощта на този режим на столче за кола за кола, който осигурява пълен комфорт, без компромис с безопасността.

Детското столче за кола Joie i-Spin 360° е модел, който ви предлага максимална мобилност, заедно с гениален дизайн.

Това е много лесен за работа продукт, оборудван с най-интелигентните технологии, като системата за фиксиране ISOFIX и системата за странична защита Guard Surround Safety™, с които бебето ще бъде в безопасност по време на всяко пътуване.

плюсове

Лесно се превключва между обърнато назад и обърнато напред положение;


Има облегалка за глава с 12 степени на височина, регулиращи се с израстването на детето;


цвят на фона: прозрачен; font-variant-number: нормален; font-variant-east-asian: нормален; font-variant-alternates: нормален; вертикално подравняване: базова линия; white-space: pre-wrap;">Може да се върти на 360°, което прави качването на детето отстрани на вратата много лесно;


Интегрираната LSP система намалява силата на страничния удар с 25%;


Снабдена е със система за магнитни колани, което прави свалянето и поставянето на детето в колата изключително лесно;


Включва вложката за новородено и има интегрирана основа.

Оборудван е със система за въздушни възглавници, която се активира за милисекунди и намалява риска от нараняване при челен удар с 50%.


Височината на облегалката за глава може да се регулира, за да се осигури удобна и безопасна позиция на детето;


Снабден е с LED индикатори, за потвърждение на правилната инсталация, температурни сензори и други интелигентни технологии.


Одобрението i-Size осигурява най-висока степен на защита;


Лесно се регулира за позиция за сън, без да събужда детето;


Почиства се лесно.

Благодарение на системата за заключване Smart Ride™, то може да се използва в позиция с лице назад от раждането и с лице в посока напред от 15 месеца, в условия на максимална безопасност;


Одобрен е по стандарта i-Size и има система за монтаж ISOFIX;


Включва водачи за системата ISOFIX;


Защитните панели Surround Safety™ се задействат автоматично, когато коланът е затегнат;


Оборудван е с вложка за удължаване Grow-with-me, за персонализирано прилягане на всеки етап от растежа;


Има опорен крак, регулируем в 19 позиции, за максимална стабилност;


Облегалката за глава предлага допълнителна безопасност чрез трите слоя мемори пяна;


Има система за странична защита от 3 слоя, която предпазва детето от страничен удар.

минуси

Не може да се отдели от основата (понякога тази характеристика може да се счита за предимство);


Не е съвместим с всички автомобили;


Подходящо е от раждането, но само до 4 годишна възраст.

Не е подходящо от раждането, а само от 15 месеца до 6 години;


Не може да се върти на 360°;


източно-азиатски: нормален; font-variant-alternates: нормален; вертикално подравняване: базова линия; white-space: pre-wrap;">Той е доста тежък в сравнение с други модели, което прави управлението доста трудно.


Има висока цена, в сравнение с други продукти от същата категория, предлагани на пазара.

Тежи почти 15 кг, което прави преместването от един автомобил на друг доста трудно.


Има сравнително висока цена, в сравнение с други продукти от същата категория, предлагани на пазара;


Не е съвместим с всички автомобили.


Вижте цената ТУК Вижте цената ТУК Вижте цената ТУК

Как да избера най-доброто детско столче за кола?

Детските столчета може да изглеждат като универсални продукти, но реалността е, че всяко дете има свои собствени нужди и столчето за кола е от съществено значение за неговата безопасност. Трябва да му обърнете нужното внимание, защото това не е просто необходим продукт, а истинска инвестиция.

Ето основните критерии, които трябва да имате предвид:

Система за закрепване. В момента повечето столчета за кола за деца на пазара имат ISOFIX система и автомобилите, произведени след 2010 г. със сигурност са съвместими с нея. Проверете дали колата ви е съвместима или не, за да не купите столче, което не можете да използвате.

Възраст, височина и тегло на детето. Някои деца растат по-бързо, други по-бавно, някои са по-неспокойни, други по-тихи. За новородени най-често се използватчерупки . Новите модели столчета за кола за деца обаче са създадени да се използват от раждането до 4, дори 6 години, като се регулират.

Мобилност. Седалките със система за въртене на 360° са най-лесни за използване. По-лесно е да поставите детето в столчето, ако е с лице към вратата, отколкото ако е с лице към посоката на движение, особено когато е развълнувано и се противопоставя на монтирането в столчето. Със системата 360° можете да го монтирате лесно, като първо го насочите към вас, т.е. към външната страна на автомобила, и след това го завъртите в желаната позиция.

Гъвкавост. Ако все пак сте решили да инвестирате в първокачествено столче за кола, уверете се, че можете да повдигате и спускате облегалката за глава, докато детето ви расте. Освен това се уверете, че можете да наклоните седалката достатъчно, за да осигурите високо ниво на комфорт за мъничето.

Позата за сън е друг критерий, който можете да имате предвид. Идеален би бил модел стол, който позволява накланяне по време на сън, така че ако мъничето е заспало, можете да го поставите в подходяща за сън позиция, без да го вдигате от стола, без риск да го събудите по време операцията .

Закопчаване на коланите. Има минимум 3 точки, в които може да се закрепи, а моделите, целящи най-висока степен на безопасност, имат дори 5. Важно е те да са и гъвкави, адаптивни според ръста на детето, за да може то седнете колкото е по-удобно.

Материалът, от който е направен. Разбира се, дизайнът и цветът са аспекти, които можете да вземете предвид при избора на столче за кола, но най-важното е материалът. Полиестерът е най-разпространеният и има предимството на издръжливост, но това е материал, който се нагрява през лятото, причинявайки дискомфорт на детето. В зависимост от това, което е важно за вас, можете да изберете и подходящия материал: полиестер, кожа или да прикрепите специални калъфи.

Състояние на продукта. Често столчето за кола за деца с добри отзиви и много препоръки също има доста висока цена. Устояйте на изкушението да закупите продукт втора употреба, защото безопасността на бебето е по-важна. Тестовете за безопасност показват, че столче за кола, претърпяло злополука, трябва да бъде заменено, тъй като вече не отговаря на необходимите условия. Проблемът с продуктите втора употреба е, че не знаете тяхната история, така че рискувате да купите компрометирана седалка и да застрашите детето си.

Марки, препоръчани от babymatters.ro

Както CYBEX Platinum, така и JOIE са утвърдени марки в производството на детски столчета за кола и към които родителите, които искат продукти с най-високо качество за своите бебета, насочват вниманието си.

Асортиментът е доста разнообразен, така че всеки родител може да намери продукта с желаните характеристики, като изборът зависи основно от индивидуалните предпочитания.

Марка CYBEX Platinum

CYBEX е основана през 2005 г. в Хонконг, а от 2014 г. е част от групата Goodbaby International. CYBEX предлага както столчета за кола за деца, така и черупки, колички и мебели за най-малките. Философията зад бизнеса е съсредоточена върху уникален дизайн, безопасност и интелигентна функционалност. Фокусът върху иновациите донесе на марката водеща позиция на пазара. Продуктите CYBEX Platinum се считат за върха на гамата, най-сложните модели, с най-модерните технологии. Другите две гами, Silver и Gold, носят безопасност и допълнителни функции в сравнение със стандартните продукти, но на по-достъпни цени от CYBEX Platinum.

Марка ЧЕТВЪРТЪК

JOIE е британска марка за детски продукти: столчета за кола, колички, колички и много други аксесоари. Марката JOIE е известна със своето качество на продуктите, иновативен дух и обещание за безопасност. Материалите, от които са изработени столовете JOIE са тествани за устойчивост на контакт с различни вещества, те са издръжливи, удобни, но лесни за почистване и устойчиви, което е аспект от голям интерес за марката.

Продуктите на JOIE са били подложени на няколко европейски теста за безопасност и са получили множество сертификати с течение на времето.

Как да използвате детско столче за кола?

Най-добрите детски столчета за кола са оборудвани с модерни технологии, които ги правят доста сложни за монтиране, сглобяване, разглобяване и т.н. За щастие, те идват с достатъчно подробни ръководства с инструкции, за да бъде взаимодействието с тях възможно най-приятелско.

Следователно, най-важното е да знаете кои са най-добрите детски столчета за кола и как да изберете идеалния продукт за вас. Освен това е важно да следвате препоръките на специалистите за детското столче.

Първата стъпка е да изберете правилната седалка спрямо възрастта, височината и теглото на детето. Освен това, той трябва да бъде инсталиран според инструкциите на производителя. Веднъж фиксиран, столът е готов за употреба, когато е необходимо.

Специално внимание трябва да се обърне на поставянето на детето в него, като се направят всички необходими настройки. Понякога при по-дълги пътувания са необходими проверки, за да се уверите, че седалката е все още добре фиксирана и позицията на детето е правилна, безопасна и удобна за него.

Също така използването на столче за кола е различно в зависимост от възрастта на мъничето. За напълно безопасни и безпроблемни пътувания има някои допълнителни препоръки.

Добро детско столче за кола - препоръки за деца под 4 години:

  • Поставете го с гръб към посоката на движение. Някои деца са по-възбудени и може да откажат, но тестовете за безопасност показват, че поне до 4-годишна възраст рискът от нараняване при удар е намален с до 80%, ако позицията е обърната назад.
  • Най-доброто столче за кола за много малки деца е това, което отговаря на техния ръст и теглои техните. Възрастта не е много добър критерий, защото развитието на малките е различно.

Столчета за кола за деца - най-добрият продукт: препоръки за деца от 4 години и повече:

  • Уверете се, че предпазният колан на автомобила минава през раменете, гърдите и бедрата на детето, не е прекалено стегнат, но не и твърде широк и, което е много важно, че не пресича врата на детето, тъй като подобно позициониране е изключително опасно.
  • Никога не поставяйте детското столче на предната седалка, особено ако имате въздушна възглавница.
  • Насърчавайте детето си да седи изправено и да не се огъва по време на пътуване, така че предпазният колан да има правилна позиция. Поради тази причина използването на устройства, т.е. телефони или таблети, е напълно непрепоръчително.

От съществено значение е да осигурите на децата комфорт и безопасна среда по време на пътуване с кола, а изборът на подходящо столче за кола е най-важната стъпка.

Използвайте цялата налична информация и направете най-добрия избор за вашето семейство!

Източници на снимки: babymatters.ro, freepik.com

Често задавани въпроси и отговори за столчето за кола за деца

Какво е ISOFIX?

ISOFIX е акронимът на "International Standard Organisation Fix" и представлява международен стандарт за закрепване на столчето за кола за деца в столчето за кола, без необходимост от предпазен колан, като се счита за най-сигурното за закрепване на бебешки седалки.Преди закупуване на столче с тази система се уверете, че вашият автомобил има интегрирани ISOFIX компоненти.

До каква възраст трябва да се използва столчето за кола?

Превозът на деца в специални столчета за кола е задължителен, съгласно закона, до 3-годишна възраст или ръст до 150 см.

Колко безопасно е използвано столче за кола?

Столчетата за кола втора употреба не се препоръчват от специалисти за безопасността при транспортиране на малки деца с кола, тъй като тяхната история е неизвестна и с течение на времето някои компоненти могат да се износят, намалявайки степента на защита при инцидент.

Задължително ли е детското столче за кола?

Да, законът предвижда превоз на деца до 3 години или до 150 см ръст в превозни средства, оборудвани със системи за безопасност. Деца над 3 години и ръст 150 см могат да се превозват в превозни средства без системи за безопасност, но само на задната седалка, никога на тази до водача.