Празниците наближават бързо и списъкът с коледни подаръци за вашите деца изглежда се нуждае от някои предложения. Изборът на подаръци за най-малките трябва да следва някои основни принципи, така че е препоръчително вашите решения да резонират с възрастта и нивото на развитие на детето. Също така вземете под внимание неговата личност и предпочитания, така че подаръкът на Дядо Коледа да му донесе искрена усмивка. Независимо дали става въпрос за вашето мъниче или има сесия за пазаруване за дете, което не знаете какво точно би искало, със сигурност има щедра серия от играчки, които са запазили популярността си през поколенията.

Съдържание:

  1. Коледни подаръци за деца - съвети и насоки, за да станете перфектният Мосул, дори ако списъкът с желания липсва
  2. Коледни подаръци за деца подходящи за различни възрасти - безсмъртни играчки, полезни и за следващите поколения
  3. Коледни подаръци за деца - начини за игра и забавление, които придават чар на семейните празници

Коледни подаръци за деца - съвети и насоки, за да станете перфектният Мосул, дори ако списъкът с желания липсва

Коледни подаръци за деца - елха, родители, дете

  • Не пренебрегвайте очарованието на книгите

Дори ако малките биха предпочели цветна играчка вместо книга, опитайте се да отворите апетита им за четене от първите години от живота. Книгата с приказки развива въображението им. В допълнение, това е идеалната възможност за най-малките да прекарат пълноценно време с възрастните около тях, преминавайки заедно през приключенията на героите от приказките. Почти невъзможно е да не намерите книга, която вашето мъниче да хареса, особено след като историите са придружени от висококачествени изображения.

  • Качеството на играчките е приоритет

Играчките трябва да бъдат не само красиви, но и безопасни. За да не правите компромиси, насочете се към такива продукти, които съчетават и двете характеристики. Има много дървени играчки и екстри , които да включите в списъка с идеи за коледни подаръци за деца. Също така екстра играчките, текстилните кукли или дървените фигурки се славят с устойчивостта си на честа употреба и с това, че запазват текстурата и цветовете си дълго време след покупката. Такива играчки могат лесно да бъдат интегрирани в ролеви игри и др.

Коледни подаръци за деца - играчки, бебе

Коледни подаръци за деца - допълнителни еленчета

Коледни подаръци за деца - дървени играчки, детски

  • Развиване на умения чрез игра

Вземете предвид интерактивните играчки , които поддържат фината и общата моторика, вниманието, паметта и личността. Освен това те са и начин за композиране на екипни или ролеви игри и по този начин децата могат да прекарат качествено време, далеч от анимационни филми или екрани на устройства, които уморяват очите.

  • Имайте предвид, че бебетата имат други нужди, когато става дума за играчки

Ако имате нужда от идеи за коледни подаръци за бебета, тогава запишете различни видове играчки в списъка, като сензорни, музикални или играчки за зъби. В бебешката стая не трябва да липсват люлеещото се столче с приспивни песнички, интерактивните матраци , нощните лампички в забавни форми или други декорации за детската стая . Те са завладяващи през призмата на звуци и цветове, които помагат на малчуганите да открият света около себе си по забавен начин.

Коледни подаръци за деца - бебе, светлини

  • Помислете за универсални играчки

Универсалните играчки, които могат да се използват за по-дълъг период от време, ви помагат да спестите пари и давате възможност на детето да се радва на съответния подарък години наред. Например триколките са подаръци, които повечето деца биха предпочели да намерят под елхата или по всяко друго време на годината, без специален повод.

Триколките са предназначени за възрастовата група от 1 до 3 години. Освен това те се отличават от обикновените играчки с това, че стимулират децата да спортуват на открито и по този начин да си починат от анимационните филми. Освен това триколката прави разходката в парка много по-приятна.

Коледни подаръци за деца подходящи за различни възрасти - безсмъртни играчки, полезни и за следващите поколения

Детски подаръци за Коледа - две деца с фигурки на пода

Играчките заемат челно място в списъка с подаръци за децата по Коледа, но неподходящ избор може да компрометира радостта от празниците. Ако сте поканени в дома на приятели или колеги, които имат деца и нямате идея с какво бихте могли да ги изненадате, или ако сте родител, дядо, баба, леля или чичо и не знаете какво да поставите под дървото тази година, тогава ето няколко съвета. Има няколко категории играчки, обичани от най-малките, независимо от тяхната възраст.

  • Играчки с цветни парчета и различни форми

Ако мъничето, за което подготвяте изненадата е до 3 години, то заложете на играчки, които привличат с цветни елементи и различни размери. Можете да включите в списъка с подаръци за деца за Дядо Коледа, сортери с дървени форми, дървени влакчета за подреждане, дървено сметало и други подобни. Ако желаете да допълните подаръка с допълнителна фигурка, предпочитаните от децата до 3 години са тези, които издават звуци, светлини, тези, които говорят, разказват стихове, приказки и др. Играчките за конструиране и сортиране спомагат за развитието на логическото мислене и двигателните умения.

  • Играчки за сглобяване

След 3-годишна възраст такива играчки са в унисон с етапа на развитие, който мъничето е достигнало. Така че, ако мислите за най-подходящите коледни подаръци за деца над 3 години, то допълнете списъка на Дядо Коледа с играчки, които ще им помогнат да опознаят света. Конструктивни игри с дървени части, кубчета за активност, триколки са само част от играчките, предназначени да тренират любопитството, креативността и двигателната координация на вашето мъниче.

Коледни подаръци за деца - играчки

  • Пъзели и ролеви игри

Около 4-годишна възраст децата започват да се социализират и да изразяват емоциите си вербално. За да ги насърчите да разширят уменията си за разговор, малките могат да бъдат подкрепени чрез забавни методи, за да се развиват в тази посока. Сред най-полезните подаръци за Дядо Коледа за деца между 3 и 6 години са пъзели, касови апарати, дървени сервизи за чай или сервиране на обяд, мини кухни с дървени аксесоари за готвене, комплекти инструменти, масичка с артикули за грим и др.

Коледни подаръци за деца - комплект влакчета, коледна украса

Коледни подаръци за деца - майка, дете, елха, подаръци

Коледни подаръци за деца - елха, момиченце, фотоапарат

Коледни подаръци за деца - начини за игра и забавление, които придават чар на семейните празници

Играчките не са създадени само да забавляват, но и да образоват и развиват ценни умения за един бъдещ възрастен. ОВнапример ролевите игри са интерактивни начини, чрез които малките се учат да взаимодействат с хората около тях, да познават емоциите си, да развиват своята креативност и списъкът може да продължи. Освен това тези играчки ви помагат да прекарвате време с вашето мъниче и да създавате красиви спомени заедно.

Коледни подаръци за деца - момиче, плюс, подаръци, елха

Насърчавайте детето си да подходи към ролеви игри и то ще ви благодари по-късно! Ето причините:

Този вид занимание ги насочва да съставят собствен сценарий, да изберат героя, който да интерпретират, който може да е от анимационни филми, герой от приказки, близък човек или дори любимия им домашен любимец. Веднъж влязло в кожата на някой друг, детето ще започне да изпитва различен език и виждане за това как този герой се държи в определени ситуации. По принцип ролевите игри им помагат да се справят с подобна ситуация, с която могат да се сблъскат в реалния живот, но в позната среда, с вас, който ги напътствате с предложения и съвети.

Кои са най-популярните ролеви игри, които могат да направят празниците ви още по-забавни?

За да правите ролеви игри, не забравяйте да добавите към идеите за коледни подаръци за деца тези конструктори, комплекти за готвене, каси, колички за разходка на кукли, маси с аксесоари за гримиране или стайлинг и др. По този начин можете да се забавлявате с най-малките, като си играете на домакин и гост. Също така, такива играчки запознават децата с различни професии, като се започне от детегледачка, строител, продавач, фризьор, козметик, лекар, готвач и много други. По този начин детето ще научи и специфични за тези професии термини, което ще го накара да се гордее, че е обогатило речника си с нови думи.

В дните с хубаво време можете да излезете в парка с вашето мъниче, в гората или някъде сред природата в търсене на съкровища. Помолете го да си представи сценарий, след това направете заедно с него маршрут за изследване, вземете карта и започнете приключението на живота си. Представете си, че сте детективи, търсещи сандъци с бижута или престъпници. В този смисъл раниците са подходящи подаръци, които да включите в списъка на Дядо Коледа. Ако детето все още не е достигнало възрастта да излиза самостоятелно извън къщата, тогава ограничете жаждата му за приключения в периметъра на стаята или градината. Палатка, няколко текстилни кукли, плюшени предмети и материали за създаване на костюм на герой са достатъчни, за да започнете нова забавна ролева игра.

Коледни подаръци за деца - майка, дете, палатка, играчки

Освен това, ако решите да му подарите допълнителни кукли или фигурки, тогава го насърчете да си представи поне 3 ситуации, в които да ги включи. Например, предложете му да си представи как любимият му плюс е неговият другар, с когото излиза да играе на плажа, негов съученик, негов ученик или нов приятел, който е намерил на детската площадка. Включете в неговите дейности други играчки като риболовни игри с магнити и дървени животни, кафе машина с аксесоари, дървена торта с декорации, тостери или дървени части за куклената къща. Такива подаръци го мотивират да прави занимания със съученик от детската градина или с любимия си екстра, който смята за най-добрия си другар в игрите.

Независимо от начина, по който играете, не забравяйте, че зимната ваканция е идеалното време да прекарате още повече време с децата и семейството си, като цяло е идеалната възможност да създадете ценни спомени и да укрепите връзките си. Независимо дали решите да включите децата в украсяването на коледната елха, дали играете с тях или организирате творчески сесии за правене на украси, всичко това са отлични начини да задълбочите връзките помежду си.

Коледни подаръци за деца - майка, дъщеря, допълнителни играчки

Представените идеи за коледни подаръци за деца могат да бъдат използвани по всяко време на годината, не само по време на празниците. Въпреки това много родители си спомнят с носталгия прословутите плюшени или дървени играчки, които Мосул грижливо подреждаше под елхата за всеки член на семейството. Можете да преживеете тези емоции с детето си и така да му създадете ценни спомени, предлагайки му качествени играчки, които ще останат за бъдещите поколения.

Източник на снимката: pexels.com